Met de dmBio geleersuiker 2.1 kan smakelijke jam gemaakt worden van vers of bevroren fruit. Het pakje is genoeg voor zes glazen of een kilo fruit. De suiker is net zo ideaal voor het verwerken van puur vruchtensap. Lees meer.
Met de jamsuiker 2.1 van dmBio kan smakelijke jam gemaakt worden van vers of bevroren fruit. De verpakking is voldoende voor zes glazen of één kilo fruit. De suiker is ook ideaal voor het verwerken van puur vruchtensap.
Ingrediënten
Exacte productnaam:
Biologische gelerende rietsuiker 2:1
Ingrediënten: 97,5% rietsuiker*, 2,5% geleermiddel pectine. * afkomstig uit de biologische landbouw
Als er meerdere landen van herkomst worden vermeld, zijn de grondstoffen voor dit product afhankelijk van de beschikbaarheid afkomstig uit een van deze landen.
Gebruiksaanwijzing
Was 1 kg fruit, laat het uitlekken en verwijder de stengels, pitjes en schil. Snijd of pureer vervolgens naar wens en doe het in een grote pan. Voeg 500 g suiker toe en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat het vervolgens 3-4 minuten koken, onder voortdurend roeren. (Holdingstest: doe kort voor het einde van de kooktijd een paar druppels jam op een bord, als deze na een paar seconden niet hard wordt, kook de jam dan nog maximaal 1-2 minuten door.) Tenslotte, onmiddellijk Vul de jam tot de rand in warmgespoelde potten en sluit ze onmiddellijk af met schroefdeksels. Draai de glazen om en laat ze minimaal 5 minuten rusten op een theedoek.
Bewaaradvies
Op een koele en droge plaats bewaren.
Gemiddelde voedingswaarden | per 100 g |
Energie | 392 kcal / 1.666 kJ |
Vetten | 0 g |
Verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 97 g |
Suikers | 97 g |
Vezels | 1,9 g |
Eiwitten | 0,1 g |
Zout | < 0,01 g |
Informatie over de duurzaamheid van het product
Dit product heeft een milieu- of duurzaamheidscertificering of -zegel. Met deze informatie over duurzaamheid willen wij het voor u makkelijker maken om (milieu)bewuster te consumeren.
De certificeringen/zegels hebben wij samen met NABU (Naturschutzbund Deutschland e.V.) geselecteerd.