Voor onze dmBio cacaobonen worden de cacaopeulen van de 15 meter hoge cacaoboom “Theobroma cacao” gebruikt. De ovale cacaopeul is rijp zodra hij 20 cm lang is en een geelrode kleur heeft.
De vruchten worden met de hand geoogst, geopend met een kapmes
Lees meer.
Voor onze dmBio cacaonibs worden de cacaopeulen van de 15 meter hoge cacaoboom “Theobroma cacao” gebruikt. De ovale cacaovrucht is rijp zodra deze 20 cm lang is en een geelrode kleur heeft. De vruchten worden met de hand geoogst, geopend met een kapmes en enkele dagen gefermenteerd. Door fermentatie verandert de kleur van oorspronkelijk geelachtig naar chocoladebruin en ontstaat de unieke, licht bittere smaak. Onze dmBio cacaonibs zijn op verschillende manieren te gebruiken. Probeer deze eens in overnight oats, in de açai bowl of voor het bakken in brownies of muffins en overtuig jezelf van de heerlijke, intense cacaonoot.
Ingrediënten
Exacte productnaam:
Rauwe biologische cacaoboonstukjes
Ingrediënten: Stukjes cacaobonen*¹
*van biologische landbouw
¹Rainforest Alliance-gecertificeerd
Bewaaradvies
Op een droge plaats bewaren, uit de buurt van hitte.
Gemiddelde voedingswaarden | per 100 g |
Energie | 574 kcal / 2.362 kJ |
Vetten | 52 g |
Verzadigde vetzuren | 30 g |
Koolhydraten | 1,3 g |
Suikers | 1,3 g |
Vezels | 28 g |
Eiwitten | 12 g |
Zout | 0,08 g |
Informatie over de duurzaamheid van het product
Dit product heeft een milieu- of duurzaamheidscertificering of -zegel. Met deze informatie over duurzaamheid willen wij het voor u makkelijker maken om (milieu)bewuster te consumeren.
De certificeringen/zegels hebben wij samen met NABU (Naturschutzbund Deutschland e.V.) geselecteerd.