De oorsprong van het woord ‘chai’ is te vinden in het Noord-Chinese woord ‘chá’ en betekent simpelweg thee. Vele eeuwen geleden verspreidde thee zich met karavanen langs de Zijderoute. De route leidde door Perzië, verschillende Arabische landen, Turkije e Lees meer.
De oorsprong van het woord ‘Chai’ is te vinden in het Noord-Chinese woord ‘chá’ en betekent simpelweg thee. Vele eeuwen geleden verspreidde thee zich met karavanen langs de Zijderoute. De route leidde door Perzië, verschillende Arabische landen, Turkije en Griekenland. In de meeste van deze regio’s is thee nog steeds algemeen bekend onder de term ‘Chai’. ‘Chai-thee’, die populair is in dit land, vindt zijn oorsprong in India en wordt ‘Masala Chai’ genoemd, wat zich vertaalt als een thee-kruidenmengsel. Om dit te doen, worden verschillende kruiden tot een mengsel gecombineerd en gekookt met melk, suiker of honing. Als je cacaodop toevoegt, krijgt de thee een heel bijzondere zoete en kruidige toon. De Maya's en Azteken waardeerden de delicatesse van de cacaoboon al en gebruikten deze om een delicaat bitter gekruide drank te bereiden.
Ingrediënten
Exacte productnaam:
Biologische kruidentheemelange
Ingrediënten: 60% cacaodoppen*, zoethout*, 8% gember*, 8% geroosterde cichorei*, 6% kaneel*, 3% sinaasappelschil*, zwarte peper*, 1% kardemompeul*, 1% kruidnagel*. *van biologische landbouw
Gebruiksaanwijzing
Giet voor één kopje thee kokend water over een theezakje, laat het 5-8 minuten trekken en roer.
Bewaaradvies
Op een koele en droge plaats bewaren.
Informatie over de duurzaamheid van het product
Dit product heeft een milieu- of duurzaamheidscertificering of -zegel. Met deze informatie over duurzaamheid willen wij het voor u makkelijker maken om (milieu)bewuster te consumeren.
De certificeringen/zegels hebben wij samen met NABU (Naturschutzbund Deutschland e.V.) geselecteerd.